Hoe werkt de elektrische fiets ombouwset van Power-Bike?

De elektrische fiets ombouwset bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Voor / achterwiel met naafmotor of middenmotor, inclusief motorkabel 

 • Accu inclusief bagagedrager, lader en bevestigings materiaal (of bij een bidon inclusief adapterplaat voor op het frame)

 • Controller

 • Remsensor(en)

 • Trapsensor (10 magneten of optioneel de BSA sensor)

 • Display inclusief bediening

 • 6 volt verlichtingskabel (standaard vanaf de excellent set)

Om het milieu te sparen hebben wij bewust gekozen om de handleidingen online te plaatsen.

De elektrische fiets ombouwset wordt standaard geleverd met de Van Beijck voor- of achterwiel motor (250W) inspaakt in 28" inch of optioneel in 16", 20", 22", 24", 26" inch, mocht dit niet genoeg zijn kunnen wij hem laten spaken in uw bestaande velg. De motoren staan met een marge van +12% ingestelt op de wettelijke snelheid van 25km/h. hier boven zal de motor het wattage knijpen en de ondersteuning komen te vervallen. De snelheid van 25km/h is wettelijk bepaald als de motor een hogere snelheid kan bereiken dan valt de fiets onder motorvoertuigen, op dat moment heeft u een kenteken nodig.

De batterijen die wij leveren hebben een lange levensduur en zijn voorzien van A-merk cellen. De batterijen zijn voorzien van een Batterij Management Systeem ook wel de BMS genoemd, deze stuurt de cellen aan en is waakzaam op ontlading en overlading. Hierdoor voldoen de batterijen aan de hoogste kwaliteitseisen en zorgen deze voor een goede prestatie. De batterijen worden gemonteerd op of in de bijgeleverde batterijhouder die ook meteen als bagagedrager dient. De batterijen zijn afneembaar en is doormiddel van een slot afsluitbaar dus zo ook minder diefstal gevoelig. Met de Li-Ion batterijen kan u een afstand van 90 tot 160 kilometer afleggen. De afstand die met een volle batterij afgelegd wordt ook wel de actieradius genoemd. De actieradius is sterk afhankelijk van de volgende factoren:

 • Banden spanning (Zie tabel Schwalbe)

 • Gebruik trapondersteuning

 • Wegdek (helling of vlak)

 • Weeromstandigheden bijvoorbeeld "wind"

 • Daarnaast speelt het totale gewicht van de fiets inclusief bestuurder en bagage ook een rol.

(Ons advies voor het laden: compleet vol laden en zo veel mogelijk leeg rijden dit bevordert de levensduur en capaciteit van de batterij.)

De
controller is verantwoordelijk voor de aansturing van de elektronica en is verwerkt in de ruimte voor op de bagagedrager. Deze controller zorgt er voor dat de communicatie van het display naar trapsensor en de motor vloeiend verloopt en regelt dat de batterij op de juiste manier wordt ontladen.

Op de trapas wordt een trapsensor gemonteerd, deze detecteerd als u de pedalen rond trapt dat de motor ondersteuning moet bieden. De hoeveelheid ondersteuning die de motor geeft is in te stellen op de display. Er zijn 5 verschillende ondersteuningsniveaus hoe meer u ondersteund hoe hoger het verbruik van de batterij zal zijn.

De
remsensoren dienen als motoronderbreking en bieden u een stukje veiligheid bij het manoeuvreren of  inremmen voor een bocht.

Onze moderne E-Bike
displays zijn van a kwaliteit en hebben een LCD scherm. Alle displays hebben een 5- standen ondersteuningsniveau zo kunt u altijd kiezen voor de gewenst mate van ondersteuning. U kunt met onze displays de verlichting in en uit schakelen, zo wordt een dynamo of batterijen verlichting overbodig.

Het ombouwen tot een elektrische fiets is zelf goed te doen met behulp van onze
handleidingen.